Je gevel bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je huis. Het is tenslotte het eerste wat iemand ziet als degene voor je huis staat. Een vieze of verouderde gevel heeft al snel een negatief effect op wat mensen ervan vinden. Een schone en frisse gevel daarentegen heeft een positief effect. Nu doe je dit natuurlijk niet alleen voor je gasten of voorbijgangers, maar ook voor jezelf. Zo kom je altijd in een schoon en fris huis thuis. In dit artikel geef ik je een paar tips hoe je je huis een schone gevel kunt geven. 

Kies een onderhoudsvrije gevelbekleding

Is jouw gevelbekleding zwaar verouderd, dan is het misschien tijd om je huis in een nieuw jasje te steken. Als je dan toch bezig bent, kies dan voor gevelbekleding die onderhoudsvrij is. Zo wordt je gevel minder snel vies en hoef je er dus minder onderhoud aan te plegen. Denk hierbij aan een kunststof gevel. Dit materiaal is goed bestand tegen invloeden van buitenaf en gaat dus ook een stuk langer mee dan bijvoorbeeld een houten gevel. 

Bescherm je gevel tegen invloeden van buitenaf

De grootste reden van het vies worden van je gevel heeft te maken met invloeden van buitenaf. Dit houdt in dat jij niks aan de invloeden kunt doen. Denk hierbij aan het weer. Wanneer er bijvoorbeeld vocht in je gevel trekt, kan dit vervelende gevolgen hebben. Wat je wel kunt doen is je gevel beschermen tegen deze invloeden. Dit kun je bijvoorbeeld doen door je gevel te impregneren met impregneer vloeistof. Dit is als het ware een soort beschermlaag over je gevel heen. Hierdoor blijft je gevel een stuk langer mooi en schoon. 

Gevel schoonmaken 

Is je gevel toch aardig vies geworden, dan zit er niets anders op dan je gevel een goede wasbeurt te geven. Met een sopje en een goede borstel kom je al een heel eind, maar het is wel heel veel werk. Je moet namelijk aardig boenen en kan niet overal makkelijk bij. Toch kun je daarna met een opgeheven hoofd naar je werk kijken. Je gevel is dan namelijk weer helemaal schoon. Er bestaan ook speciale gevelreinigers die gericht zijn op een bepaald soort vuil. Denk hierbij aan een reiniger speciaal voor graffiti op je gevel. Hiermee kun je het ongewenste vuil een stuk makkelijker van je gevel verwijderen.