Het nieuwe wonen, nul op de meter, of energieneutraal bouwen. Het zijn vaak gehoorde termen. Maar wat houdt het precies in? Bouw ecologisch een woning naar wens en woon tegen lage kosten in een energieneutrale woning! Door eigen energieopwekking met bijvoorbeeld een warmtepomp van Warmtepomoprevolutie.nl en doordachte materialen woont u (of uw huurder) in een duurzame woning.

Flexibel wonen en leven in een ecologisch woning

Met duurzaam bouwen doet u een waardevaste investering. Uw duurzame woning is altijd aan te passen of in te krimpen, afhankelijk van uw woonwensen. De bouwelementen bieden u de mogelijkheid om bijvoorbeeld eenvoudig een extra kamer of uitbouw te maken.

Het ontwerp van uw energieneutrale droomhuis

Zeer exacte maatvoering, vele prefabelementen en droge montage maken variatie in ontwerp oneindig. De architect heeft maximale ontwerpvrijheid om uw droomhuis ontwerpen.

Met oog voor milieu én portemonnee

Een duurzame woning wordt samengesteld uit ecologische prefab bouwcomponenten. Deze zijn met oog voor het milieu vervaardigd uit bijvoorbeeld hout en cellulose en hebben een zeer hoge isolatiewaarde (Rc 10). Restmaterialen worden hergebruikt in het productieproces, waardoor u geen last van afval op de bouwplaats heeft. Bovendien zijn de bouwelementen ook als zodanig te hergebruiken in andere duurzame bouwprojecten.

  • geen onderhoud aan kozijnen, goten, etc
  • geen onderhoudskosten voor centrale verwarming
  • geen stijgende energieprijzen

Bespaar duizenden euro’s op uw energierekening

De afgelopen jaren zijn de energieprijzen in Nederland ieder jaar gemiddeld flink gestegen. Een nul op de meter woning is dus interessanter dan ooit. Deze constant stijgende lijn zal zich ook in de toekomst blijven voortzetten. Met zonnepanelen wekt u voor 100% uw eigen energie op. U bent niet langer afhankelijk van derden en daardoor verzekerd van een vaste prijs voor nu en in de toekomst. De woonlasten van een energieneutrale woning zijn daardoor zeer laag en bovendien niet variabel. De komende 30 jaar kunt op deze wijze duizenden euro’s besparen.

Wat kan ik doen aan mijn bestaande woning?

Ook voor bestaande woningen zijn er volop mogelijkheden om te besparen op de energierekening. Of zelfs om de stroom- en gasrekening naar 0 te krijgen. Door goede isolatie, een elektrisch alternatief voor de CV-ketel en met zonnepanelen kan de energierekening flink naar beneden.

  • Warmtepomp als vervanging van de CV-ketel
  • Isoleren van de woning als basis
  • Zonnepanelen om de extra gevraagde stroom (voor bijv. de warmtepomp) zelf op te wekken