Wie kiest voor teakhouten tuinmeubelen doet een investering voor de toekomst. Ze zijn heerlijk tijdloos en vergen weinig onderhoud. Teak is een van de meest waardevolle houtsoorten ter wereld. Omdat de teakboom erg langzaam groeit, heeft teak een zeer fijne houtstructuur en wordt het gekenmerkt door een uitzonderlijke duurzaamheid en weerstand. De van nature aanwezige etherische oliën zorgen voor een natuurlijke bescherming van het hout. Weersinvloeden zoals vocht, zon, vorst en temperatuurschommelingen kunnen dit uitstekende hout niet beschadigen. Dit maakt teakhouten tuinmeubelen bijzonder geschikt voor permanent buitengebruik – zonder enige extra oppervlaktebescherming.

Tuinmeubelen van naturel teakhout naar Engels model

Onze teakhouten meubelen worden natuurlijk geleverd, volgens de oude Engelse tuintraditie. Dit komt overeen met de wens van veel van onze klanten, aangezien de meeste teakliefhebbers de meubels buiten willen neerzetten zonder te schilderen. U wilt het natuurlijke vergrijzingsproces van het hout door het buitenweer op uw meubelen bewonderen. Want na verloop van tijd geeft het weer het hout een mooie zilvergrijze patina. De natuurlijke vergrijzing van het hout wordt veroorzaakt doordat de lignine in de celwanden van het teakhout wordt weggespoeld door regenwater.

Moet u ondanks zijn uitstekende eigenschappen toch voor teakhouten tuinmeubelen zorgen?

Ook al is teak een extreem veerkrachtig hardhout, het vereist regelmatig en correct onderhoud. Dit verlengt de levensduur van uw tuinmeubelen aanzienlijk en behoudt zijn schoonheid. En je hebt er lang plezier van. Het is gewoon prettiger om op mooie, verzorgde meubels te zitten.

Hoe teak goed te verzorgen

De juiste verzorging van teakhouten meubelen kan met weinig middelen worden bereikt. We raden aan om aan het begin en aan het einde van het seizoen schoon te maken voordat u uw meubelen weer winterklaar maakt of naar het winterverblijf brengt. Regelmatig schoonmaken voorkomt ook incidentele vlekken. Hoe u dit doet, leest u hier.

Groene zeep: verzorg teakhout voorzichtig met natuurlijke zeep

Zeepwater gemaakt van groene zeep is de beste en zachtste manier om voor uw teakhouten meubelen te zorgen. Groene zeep is een natuurlijke zeep en bevat plantaardige oliën die naast hun reinigende eigenschappen ook een hydraterende werking hebben. Zo voorkom je dat vuil en andere omgevingsinvloeden zich in de poriën nestelen.

Teak onderhouden: dat kan met deze gebruiksvoorwerpen

Als je net nieuwe teakhouten meubelen hebt gekocht, raden we aan om deze voor het eerste gebruik af te vegen. Hiermee wordt eventueel teakstof verwijderd dat zich nog aan het meubel kan hechten. Teakstof kan vlekken op lichtgekleurde oppervlakken veroorzaken. Deze zijn echter niet meer zichtbaar na het wassen. Er zijn maar weinig dingen nodig om je teakhouten meubelen goed schoon te maken:

  • borstel
  • eventueel een spons
  • Zeepwater gemaakt van groene zeep