Het antwoord op deze vraag is eigenlijk veel meer afhankelijk van uw eigen gezinssituatie, en niet zo zeer van het beschikbare budget. Wanneer u een groot gezin hebt, is een grote eettafel noodzakelijk maar er wordt natuurlijk nog veel meer gedaan aan een eettafel dan alleen maar gegeten.

De eetkamertafel is vaak een spil, een kardinaal punt in een huishouden. De kinderen maken er hun huiswerk en er worden maaltijden op klaargemaakt, er worden spelletjes op gespeeld en knutselstukjes op in elkaar gezet. De eetkamertafel is meer dan een meubelstuk, het is een onderdeel van het leven.
Een degelijke tafel die voor zo veel doeleinden gebruikt kan gaan worden, daar kunt u gerust een ontwerper op loslaten.

Maar is een design eetkamertafel niet veel te duur voor een gewoon gezin?

Het laten ontwerpen en bouwen van een design eetkamertafel door MK Creations is natuurlijk even een flinke kostenpost. Daar staat tegenover dat een meubel dat aan al de eisen van een eetkamertafel voor een gezin moet voldoen ook al komt het uit een fabriek, ook niet goedkoop zal zijn.

Wat is het eerste en grootste voordeel van een design eetkamertafel? Dat is natuurlijk de eigen inbreng die u als cliënt hebt bij het ontwerp van uw eetkamertafel. Een goede meubelontwerper gaat niet alleen uit van zijn of haar eigen ideeën De vraagsteller kan een belangrijke bijdrage leveren in het ontwerp van zijn meubel.
Natuurlijk kunt u ook helemaal zelf aan de slag gaan. Ontwerp uw eigen tafel en bouw die ook zelf, uit materiaal dat u zelf in de doe het zelf winkel hebt gekocht. Maar dan hebt u maar een garantie, hoe goed u ook bent, ergens in het ontwerp of in de afbouw van uw eetkamertafel project zal een foutje sluipen.

Een meubelontwerper heeft namelijk niet alleen een vakkundig inzicht in de mogelijkheden van materiaal en ruimte, hij zal ook een stuk opleiding en vooral ervaring meebrengen.
Een design eetkamertafel is dus het samenbrengen van plannen, vakmanschap en ervaring, maar met een stevige dosis kunstzinnig inzicht.
Een design eetkamertafel, ontworpen en gebouwd door een vakman, zal echt jarenlang een toonbeeld van schoonheid zijn in uw eetkamer of woonkeuken. En natuurlijk een ontmoetingspunt voor vrienden, familie, buren en gezinsleden.

En nee, daar staan geen voordelen tegenover voor de doe het zelver. Tenzij.u natuurlijk zelf over een stevige dosis vakmanschap beschikt is het altijd beter er een goed meubelontwerper en meubelmaker voor aan te stellen.