De beste foodprocessors voor brooddeeg Foodprocessors zijn er in vele prijsklassen en voor verschillende doeleinden. Maar welke van de machines is het beste voor brooddeeg? Aan de andere kant werden belangrijke eigenschappen, waar ik later op terugkom, helemaal niet beoordeeld. Ik ben echter veel meer geïnteresseerd in hoe de machines het doen, vooral als het gaat om broodbereiding. Dit is precies waar ik in dit artikel op in ga. Hier vindt u niet alleen populaire foodprocessors, ik laat u ook de voor- en nadelen zien, de leveringsomvang en alles wat u moet weten over foodprocessors en belangrijke factoren voor de bereiding van brooddeeg.

De juiste foodprocessor kiezen

Wie een foodprocessor zoekt om voornamelijk zijn brooddeeg mee te kneden, stelt heel speciale eisen. Deze machines moeten goed presteren. Daar heb ik hier rekening mee gehouden, want ook achteraf wil ik geen spijt van de aankoop. Verder is een foodprocessor erg groot en neemt veel ruimte in beslag in de keuken. Daarom moet het niet alleen nuttig zijn voor het kneden van deeg. Daarom staan ​​alleen foodprocessors voor particulier huishoudelijk gebruik op de shortlist. Met extra accessoires kunnen ze een multifunctioneel apparaat in de keuken worden. Daarnaast zijn er professionele kneedmachines. Je kunt er meer dan 5 kg deeg mee verwerken. Deze machines zijn echter zeer beperkt tot deegbereiding. Het is bijvoorbeeld niet de bedoeling dat de functies van deze machines uitgebreid kunnen worden met accessoires.

Ze zijn ook zwaarder en wegen tot 30 kilogram. Voor thuisgebruik zijn ze iets te groot. Ze zijn zwaar, ze zijn groot en ze zijn uiterst gespecialiseerd. Dergelijke machines zijn interessanter voor commercieel gebruik of voor zeer ambitieuze hobbybakkers die er niets anders mee willen maken dan brooddeeg. Deze machines zijn goed, maar niet voor beginners. Hier is een voorbeeld zodat je kunt zien wat ik bedoel. Er zijn ook geen opzetstukken voor andere accessoires.

• Sterk & flexibel voor de keuken thuis

Het volgende was voor mij belangrijk bij het kiezen van de apparatuur: Kneed brooddeeg & handig voor ander werk in de keuken. Hierdoor zijn de machines niet beperkt tot de bereiding van brooddeeg. Ze bieden alle voorzieningen die men (en vrouw) in de keuken zou willen hebben. Er zijn verschillende accessoires om het toepassingsgebied in alle denkbare richtingen uit te breiden. Snijden, raspen, mengen. Alles is mogelijk. Maar brooddeeg heeft prioriteit. Er zijn daarom een ​​paar basisvoorwaarden voor de selectie: Kneed een foodprocessor voornamelijk tot deeg Voor een zinvolle beoordeling is het vooral belangrijk dat de machine echt past bij het doel. Het doel is in dit geval de bereiding van brooddeeg. Zelfs het stevige volkoren deeg mag geen problemen opleveren voor de foodprocessor. Pas als de machine dat kan, komt deze op de shortlist. Daarom stel ik in mijn zoektocht naar de beste foodprocessors (voor brooddeeg) de volgende criteria, die naar mijn mening bepalend zijn:

  • Een komvolume geschikt voor de hoeveelheid deeg
  • Een krachtige motor
  • Stabiel en hoog eigen gewicht
  • Robuust en resistent
  • Handige accessoires zoals een korenmolen

Meestal bak ik brood met een gewicht van 800 tot 1.000 gram. De machines zouden dat moeten kunnen. Aangezien ik weet dat sommigen van jullie ook meer brooddeeg bereiden, is meer dan 1.000g ook welkom. Verder moet de machine ook een hoog eigen gewicht hebben. Waarom is hard in dit geval goed? Doordat er bij het verwerken van deeg hoge krachten optreden en het deeg soms voor onbalans kan zorgen. Deze onbalans zorgt ervoor dat de machine heen en weer dwaalt over de tafel.

Een zware machine is niet zo gemakkelijk te verplaatsen en heeft een stabielere basis. Zware + sterke motor + robuust. Alleen al hierdoor vallen veel van de beschikbare foodprocessors al uit. De betaalbare foodprocessors van Lidl & Co. bijvoorbeeld. Maar ook veel goedkope apparaten van bekende fabrikanten zijn niet zo geschikt. Ze zijn van kunststof en daardoor veel te licht. Ook het motorvermogen komt niet overeen. Vroeg of laat geven ze vanwege de constante buitensporige eisen de geest.

Nu rest alleen nog de hoogwaardige foodprocessors in het hogere prijssegment van gerenommeerde merken als Bosch, Kenwood of KitchenAid. Op de afzonderlijke modellen ga ik hieronder nader in. Voordat ik dit doe, wil ik in principe verduidelijken welke foodprocessors geschikt zijn en wat ze definieert.