Beton is een materiaal dat altijd al aanwezig is geweest in de wereld van de bouw, renovatie en decoratie. Het gebruik ervan, voorheen verborgen in de structuren, is ook gewaardeerd als onderdeel van de decoratie die aanleiding geeft tot verschillende elementen voor het huis. Een van de manieren om beton te gebruiken is door middel van de wastafels, die steeds meer te zien zijn in badkamers en die een bijzondere charme toevoegen aan de decoratie.

Hoe de betonnen decoratieve elementen worden geproduceerd

De betonnen onderdelen worden op dezelfde manier geproduceerd als kleine balken of pilaren en worden tijdens de bouwwerkzaamheden gemaakt. Ze vereisen gespecialiseerde arbeid voor een bevredigend resultaat, aangezien precisie vereist is om de kuip  uitsnijdingen perfect te laten zijn.

Een ander belangrijk detail is de afwerking, het is noodzakelijk om te schuren en een adequate waterdichting aan te brengen vanwege de grote poreusheid van het beton.

Rusticiteit en schoonheid

De betonnen badkamer wastafels hebben een charmante rustieke en industriële uitstraling en zijn zeer goed te combineren in verschillende decoratiestijlen. Het uiteindelijke uiterlijk van de betonnen wastafel zal afhangen van het type afwerking dat hij krijgt, op dezelfde manier als de kleuren.

Maar ongeacht dit, zullen ze allemaal één specifieke eigenschap hebben: de onvolkomenheden die de assemblage en het tijdstip van gebruik in het oppervlak veroorzaken.

Voordelen van betonnen wastafels

– Betonnen wastafels zijn veelzijdig en wanneer ze op maat worden geproduceerd
– Ze kunnen worden afgewerkt met verschillende afwerkingen en kleuren;
– Ze hebben weinig onderhoud nodig en omdat ze geen gewrichten hebben, wordt de ophoping van vuil en schimmels voorkomen.

Een goed geproduceerde wastafel met de juiste waterdichtheid zal minimale zorg nodig hebben. Het oppervlak zal gemakkelijk te reinigen zijn, alleen met behulp van neutrale reinigingsmiddelen en zachte sponzen die de normale dagelijkse reiniging uitvoeren.