Het kiezen van een afkortzaag kan soms best een lastige opgave zijn. Een afkortzaag is namelijk een verzamelnaam voor ‘verstekzaag’ en ‘radiaalzaag’, waardoor het eigenlijk een multifunctioneel gereedschap is. Ook zijn er meerdere aanbieders, welke allemaal weer verschillende afkortzagen verkopen. Hierdoor is het aanbod afkortzaagmachines erg groot en daarom voor u erg lastig om een goede keuze te maken. U kunt namelijk kiezen uit merken als DeWalt, Makita, Metabo en nog vele andere. Om een bewuste keuze te maken in het kiezen van een afkortzaag zal u hieronder een paar handige tips vinden. In dit artikel behandelen we puntsgewijs een aantal tips, zodat u uw afkortzaag met succes kunt kopen.

Wat is een afkortzaag?

Natuurlijk is het eerst van belang om te weten wat een afkortzaag is en welke functie deze zaagmachine heeft. Een afkortzaag is eigenlijk een compacte zaagmachine die de mogelijkheid geeft om planken in dwarsdoorsnede doormidden te zagen. Handig te gebruiken voor het zagen van plinten, balken en planken die niet al te breed zijn. Daarnaast is deze cirkelzaagmachine te koop in twee verschillende functies: verstek functie en trekfunctie. Maar nu de tips om tot een succesvolle koop over te gaan:

1. Goedkoop is duurkoop   

Bent u een budget klusser, die alleen maar opzoek is naar goedkope aanbiedingen? Dan valt u misschien een keer door de mand. Hiermee bedoelen we dat goedkoop niet altijd echt goedkoper is. Het is namelijk de kwaliteit en de levensduur die bepalen of gereedschap echt goedkoper is.

2. Voldoet het aan de eisen?

Een afkortzaag kopen is meestal geen impuls aankoop. Dit wil zeggen dat je niet zomaar een afkortzaag koopt zonder hierbij na te denken. Het is heel belangrijk om te kijken naar hetgeen wat een afkortzaag jou te bieden heeft en of deze wel aan je wensen kan voldoen.

3. Is er een alternatief?

Het kan ook handig zijn om naar een alternatief te zoeken. Er zijn namelijk vele soorten cirkelzagen met allemaal hun eigen functie. Het zou namelijk jammer zijn als je een afkortzaag koopt en deze alleen zal gebruiken voor het zagen van een paar planken. Dan zou een afkortzaag lenen/huren in dit geval erg verstandig zijn.