Is het in uw woning tijd voor een badkamerrenovatie, maar weet u niet goed hoe u dit precies moet aanpakken? Tijdens een badkamerrenovatie moet u met een heleboel dingen rekening houden. Daarom is het belangrijk dat u dit goed aanpakt, zorgt dat u een realistisch plan heeft voordat u begint, en dat u precies weet wat u allemaal moet doen. Hieronder volgen een aantal tips om ervoor te zorgen dat uw badkamerrenovatie smetteloos verloopt.

Zorg voor voldoende budget

Een badkamerrenovatie is niet iets wat u zomaar doet. Van tevoren moet u er erg zeker van zijn dat uw badkamer écht aan renovatie toe is. Ook moet u goed bedenken welke onderdelen van uw badkamer een renovatie behoeven, en hoe u deze renovaties het beste kan aanpakken. Vervolgens is het verstandig om na te denken over uw budget. Hoeveel wil u maximaal aan de badkamerrenovatie besteden? Hiervoor moet u dus eerst weten wat de renovatie precies allemaal gaat inhouden. Dan moet u uitrekenen hoeveel alle onderdelen van de renovatie ongeveer gaan kosten. Pas als u een realistisch en haalbaar financieel plan heeft bedacht, kunt u aan de badkamerrenovatie beginnen.

Hergebruik sanitair

Bij een badkamerrenovatie kunt u voor een heleboel opties kiezen. Zijn bepaalde onderdelen van het sanitair zo erg beschadigd of vervallen dat u per se nieuwe sanitairstukken wilt kopen? Of zijn sommige delen van het sanitair nog prima bruikbaar na een opknapbeurt? Als het niet nodig is om sanitair te vervangen, is het verstandig om het te hergebruiken. Dit is namelijk een stuk goedkoper, kost minder tijd, en is beter voor het milieu. Er wordt immers niets overbodig weggegooid, en er hoeft geen nieuw stuk sanitair voor u gemaakt te worden.

Kies de juiste indeling

Bij uw badkamerrenovatie komt u voor een aantal keuzes te staan. Als u bijvoorbeeld uw sanitair gaat vervangen, of in ieder geval eruit gaat halen en ergens anders weer gaat plaatsen, dan moet u natuurlijk bedenken waar u dit sanitair gaat plaatsen. Wat is de juiste indeling? Voordat u begint aan uw badkamerrenovatie, is het verstandig om hierover na te denken en een plan te maken. Niet ieder stuk sanitair kunt u overal plaatsen. Meet daarom van tevoren de verschillende stukken sanitair op en reken goed uit waar deze stukken het beste passen. Zo kan er tijdens de renovatie niets misgaan en weet u zeker dat uw plan haalbaar is.

Gebruik een checklist

Voor een badkamerrenovatie moet een heleboel gebeuren. Als u dit allen uit uw hoofd doet, bestaat er een beste kans dat u een aantal kleine dingetjes vergeet. Daarom is het verstandig om, voordat u begint, na te denken over alles wat u moet doen voor en tijdens de renovatie. Als u zeker weet dat er niets ontbreekt, kunt u dit op een checklist gaan zetten, het liefst op volgorde van wat eerst moet gebeuren en wat daarna, enzovoort. Zo weet u zeker dat u niets kan vergeten, en dat er dus niets mis kan gaan tijdens de badkamerrenovatie.

Denk aan handigheid

Wanneer u een plan aan het bedenken bent voor uw nieuwe badkamer, kan u weleens enthousiast worden over dingen die in werkelijkheid helemaal niet zo handig zijn. Bijvoorbeeld vloerverwarming, speciale verlichting, of een kleine wastafel zodat deze er ‘strak’ uit gaat zien. Is het echter wel nodig om deze dingen allemaal in uw badkamer te installeren? Bedenk daarom van tevoren goed wat er eigenlijk wel en niet handig is. Speciale verlichting kan bijvoorbeeld leuk zijn, maar geeft het nog wel genoeg licht om goed in te kunnen zien? En is die kleine wastafel nou wel zo handig, als u denkt aan alle spullen die u en uw gezin erop kwijt moeten?

Meer weten over badkamerrenovatie? Badkamer Expres uit Rotterdam staat voor u klaar.