Een vuurtafel: wat is dit precies?

Een vuurtafel kun je het best omschrijven als een combinatie van een open vuur en een tafel. Het vuurelement bevindt zich in het midden van de tafel, zodat je niet ‘aan’ maar ‘rond’ je vuur zit. Dit creëert een gezellige sfeer zowel in de winter als in de zomer. Ze wordt in de tuin, het terras of zelfs in de wintertuin binnen geplaatst. Naast je buitenkeuken, je barbecue of buitenzetels, is dit een leuke aanwinst voor vele aangename uurtjes.

Welke soorten vuurtafels bestaan er zoal?

Net als bij een gewoon open vuur kun je kiezen voor een vuurtafel met hout of met gas. Beide systemen zijn veilig. Alle modellen, van welke producent ook, worden namelijk gekeurd volgens de vereiste veiligheidsnormen. Hout is gezelliger dan gas maar vraagt wat gezeul met houtblokken en geeft ook wel wat stof af. Gas is dan weer makkelijker maar geeft een minder ‘echte’ vlam. Aan jou dus om te bekijken wat het beste bij jou past. Zoals alle tafels bestaan vuurtafels in alle afmetingen. Ze variëren van de grootte van een eettafel tot een klein bijzettafeltje. De tafel wordt uitgevoerd in hout of in kunststof. En wist je dat je heel makkelijk zelf een vuurtafel kunt bouwen? Het vuurelement is in de handel namelijk als bouwpakket te verkrijgen. Met wat handigheid kun jij er een tafel naar eigen inzicht rond knutselen. Op die manier kun je ze laten aansluiten bij je zelfgemaakte bloembakken, je terrasvloer of je eigenhandig geknutselde steigerhouten loungeset.

Enorm veel mogelijkheden met een vuurtafel

Deze vuurtafels kun je niet alleen als gezellige warmtebron gebruiken. Je kunt voor je tafel extra sets bekomen voor grill of barbecue. Zo organiseer je etentjes voor vrienden en familie, waarbij je gewoon tussen je gasten zit en lekker meesmult aan tafel. Heb je kleine kinderen en wil je je vuurtafel veilig houden? Dan kun je er een glazen overkapping bij verkrijgen, die het vuur afschermt. Zo ben je altijd gerust dat er geen ongelukken gebeuren. Het grote voordeel van een vuurtafel is dat je ze kunt verplaatsen. Afhankelijk van de ruimte in je tuin of het aantal gasten dat je hebt, kun je ze vrijstaand of tegen de muur plaatsen. Je vuurtafel wordt een verlengde van je huis. Eens je een vuurtafel hebt, ga je veel meer genieten van je tuin en wil je ze nooit meer kwijt!